Tid: 465 min.
Ris a la mande is
Sådan gør du
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i 2 minutter. Tilsæt mælken og kog grøden ved svag varme, og stadig under omrøring i ca 10 min. Læg låg på og kog ca ½ time – rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er helt afkølet.
Når risengrøden er helt kold, piskes fløden stiv i en skål for sig. Æggeblommer og flormelis piskes sammen i en anden skål og piskes til massen er helt hvid. Vaniljekornene blandes i. Herefter vendes de to masser forsigtigt sammen og til sidst vendes risengrøden forsigtigt i.
Der sættes husholdningsfilm over isen og den sættes i fryseren i 3 timer og derefter hældes kirsebærsaucen over og isen fryses igen i 3 timer (eller natten over) inden brug.
Ingredienser
5 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}