Æbletærte med mandler
Sådan gør du
Start med at forvarme ovnen til 180 grader. Beklæd en rund bageform med bagepapir, så tærten nemt kan tages ud efter bagning. I en stor skål piskes det bløde smør sammen med sukkeret, indtil blandingen er lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
I en separat skål blandes hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Sigt de tørre ingredienser ned i smør- og sukkerblandingen og rør det hele sammen, indtil dejen er jævn og ensartet. Vend de skårne æbler forsigtigt i dejen og sørg for, at de er jævnt fordelt.
Hæld dejen i den forberedte bageform og glat toppen ud med en spatel. Drys mandelflagerne jævnt over dejen for at give tærten en sprød og lækker overflade. Bag tærten i den forvarmede ovn i ca. 40-45 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og en tandstik indsat i midten kommer ud ren.
Lad æbletærten køle af i formen i 10-15 minutter, før du forsigtigt fjerner den og lader den køle helt af på en bagerist. Server tærten lun eller ved stuetemperatur, eventuelt med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum.
Ingredienser
4 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}