Fransk citrontærte

Sådan gør du

Mørdej

Smør og sukker røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggeblommer og æg som røres godt ind i sukker-og smør massen. Til sidst tilsættes hvedemelet og det samles kun lige. Dejen hældes over i en tæt beholder eller filmes godt og, og køles ned. Når massen er blevet koldt, fore man formene, og prikker små huller så dejen ikke hæver. Det bages ved 180, til de bliver gyldne.

Citroncreme

Citronsaft og sukker koges op. Når det er koger legeres det med hvider og blomme til 82 grader. Når det er legeret kommes husblas og sættes til side for at køle ned

Når cremen er kølet ned, stavblendes smørret i.

Marengs

Hvider piskes op. Imens koges sukker og vand til 117 grader. Når sukkeret er 117 grader hældes det langsomt i og piskes koldt.

Anretning: Mørdejs skallerne fyldes med citroncremen og sættes på køl til den har sat sig.

Så sprøjtes marengsen på og de brændes af med en gasbrænder. Pyntes med skovsyre.

Ingredienser

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager Bagværk
Del opskriften: