Fastelavnsboller med creme
Sådan gør du
Gæren røres ud, mælken og det øvrige tilsættes. Dejen arbejdes godt igennem med en ske, stilles et lunt sted og hæves til det dobbelte.
I mellemtiden laves cremen. Bland vaniljesukker, sukker og mælk i en gryde. Varm det op til lige under kogepunktet.
Bland æg, æggeblommer og mel i en skål. Hæld lidt af den varme mælk over i skålen og pisk det godt sammen. Hæld så blandingen tilbage i gryden og kog den igennem i ca. 2-3 minutter under konstant omrøring. Cremen skal være tyk og cremet. Hæld cremen i en ren skål og dæk den med madfilm. Madfilmen skal ligge helt ned på cremen, så der ikke dannes skind. Stil cremen på køl til den skal bruges.
Derefter æltes den hævede dej med lidt mere mel, men ikke mere end højest nødvendigt. Dejen rulles ud i en firkantet plade og skæres i små firkanter herpå fordeles den kogte kolde creme. Dejen pakkes godt sammen om cremen og sættes på en smurt plade med sammenføjningerne nedad. Bollerne hæves ca. 10 min.
Boller sættes i en varm ovn ved 210 grader. Bages i 13-15 min. Bollerne overtrækkes med glasur.
Ingredienser
10 stk.
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}