Honningkager
Sådan gør du
Bland potaske og æggeblommer i en skål og sørg for at potasken bliver helt opløst. Blandingen kan blive lidt varm, men det er naturligt.
Lun honningen lidt, men ikke over 30º, da det ødelægger honningens smag. Bland det i æggeblommeblandingen sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er fin og glat, pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskab i ca. et døgn.
Rul dejen ud i ca. en cm tykkelse og stik kagerne ud med hjerte forme. Læg dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 170º i 10-14 minutter. Kagerne afkøles og pyntes med smeltet chokolade.
Umiddelbart efter bagning er honningkagerne hårde, men anbring dem i en plastikpose (ikke lukket) i køle/svaleskab i 5-7 dage. Her er der tilpas fugtigt til, at kagerne bliver saftige. Herefter kan honningkagerne opbevares i en kagedåse.
Pynt honningkagerne med glansbilleder.
Ingredienser
10 stk.
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}