Rabarbertærte
Sådan gør du
Dej
Bland mel, salt og sukker i en skål, og smuldr smøret i blandingen.
Knæk æg ud i dejen og saml den til den er godt fast. Del dejen i 2 kugler og lad dem hvile i ca. 20-30 minutter.
Rabarberfyld
Lav en blanding af hvedemel, vanilje og sukker, og vend rabarberstykkerne i blandingen. Lad den stå og trække smag til sig. Inden fyldet kommer i tærten, vendes piskefløden i.
Tærten
Rul den ene kugle dej ud på bordet og drys med mel så den nemt slipper. Smør en tærteform med smør og kom dejen i. Når dejen er pæn i formen prikkes bunden med en gaffel.
Bunden forbages i 10 minutter. Når tærtebunden har fået 10 minutter tages den ud af ovnen og køler lidt af.
Når den har stået lidt fordeles rabarberfyldet.
Rul den anden kugle dej ud, og skær den i strimler på mellem 1-2 cm. Flet strimlerne og læg dem ovenpå tærtefyldet som et ”låg”. Tærten pensles med æg og drysses eventuelt med lidt sukker.
Tærten bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Server med friske bær, vaniljeis, flødeskum, vaniljecreme eller creme fraiche blandet med lidt vanilje og flormelis.
Ingredienser
4 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}