Vinterlagkage med chokolade

Sådan gør du

Bunde

Pisk æg og sukker sammen, indtil blandingen bliver tyk og luftig.
Sigt vaniljesukker, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål.
Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen lidt ad gangen, så luften bevares.
Beklæd bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir, smør kanterne med smør og drys med sukker.
Hæld dejen i formen.
Bag nederst i en forvarmet ovn ved 175°C (alm. ovn) i ca. 30 minutter.
Læg et stykke sølvpapir over kagen, hvis den begynder at blive for mørk.
Vend forsigtigt kagen ud af formen, så toppen vender nedad, og lad kagebundene køle af på en bagerist.
del kagen i 3 lige store bunde.

Cremen

Cremen laves mens bunde bages.

Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker til tyk æggesnaps.
Pisk fløden til skum.
Vand kakao i æggemassen.
Pisk forsigtigt æggesnaps og skum sammen.

Fordel kakaocremen ligeligt på lagkagebunden og gentag processen ved hvert lag og slut af med et tyndt lag på toppen.
Fordel de fyldte chokolader og andet lækkert slik du kan lide på toppen af kagen.

Topping

500 gr. Blandet fyldte chokolader og andet lækkert chokolade.

Ingredienser

8 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Kage Dessert Bagværk Søde sager
Del opskriften: