Arme riddere med varm blåbærsauce

Sådan gør du

Drænet ymer

Sættes over i god tid! Hæld tre deciliter ymer op i et kaffefilter med en skål under og sæt det på køl, til det skal bruges. Gå videre med ”Arme riddere”. Lun lidt lynghonning i en kasserolle. Når honningen er smeltet og har stuetemperatur, blandes den med drænet ymer og sættes så på køl igen.

Arme riddere

Pisk fløde, æg, sukker og skovmærkesnaps sammen i en skål. Skær skorpen af brødet og skær så fire bjælker på ca. 4cm x 4cm x 10cm. Lad brødbjælkerne trække i flødeblandingen på køl i to timer. Lav imens ”Drænet Ymer” og derefter ”Blåbærsauce” færdig. Varm olien op til 150 grader, fisk brødstykkerne forsigtigt op af flødeblandingen og vend dem i lidt mel, før de friteres gyldne i olien.

Blåbærsauce

Gem lidt friske blåbær til pynt. Kog rørsukker og blåbær op, mens der røres en gang imellem.

Servering

Drys de færdige arme riddere med flormelis, pynt med hjulkroneblomster og server dem med varm blåbærsauce samt drænet ymer.

Ingredienser

2 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Brunch Søde sager
Del opskriften: