Arme riddere med varm blåbærsauce
Sådan gør du
Drænet ymer
Sættes over i god tid! Hæld tre deciliter ymer op i et kaffefilter med en skål under og sæt det på køl, til det skal bruges. Gå videre med ”Arme riddere”. Lun lidt lynghonning i en kasserolle. Når honningen er smeltet og har stuetemperatur, blandes den med drænet ymer og sættes så på køl igen.
Arme riddere
Pisk fløde, æg, sukker og skovmærkesnaps sammen i en skål. Skær skorpen af brødet og skær så fire bjælker på ca. 4cm x 4cm x 10cm. Lad brødbjælkerne trække i flødeblandingen på køl i to timer. Lav imens ”Drænet Ymer” og derefter ”Blåbærsauce” færdig. Varm olien op til 150 grader, fisk brødstykkerne forsigtigt op af flødeblandingen og vend dem i lidt mel, før de friteres gyldne i olien.
Blåbærsauce
Gem lidt friske blåbær til pynt. Kog rørsukker og blåbær op, mens der røres en gang imellem.
Servering
Drys de færdige arme riddere med flormelis, pynt med hjulkroneblomster og server dem med varm blåbærsauce samt drænet ymer.
Ingredienser
2 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}