Vandbakkelseskagemand

Sådan gør du

Vandbakkelseskagemand

1. Forvarm ovnen til 200 grader (almindelig ovn) eller 180 grader (varmluft).

2. I en gryde opvarmes vand, mælk, smør, sukker og salt. Lad det koge op, indtil smørret er smeltet.

3. Hvedemel sigtes i og røres konstant med et piskeris eller håndmikser over medium varme, indtil dejen danner en klump og slipper grydens sider.

4. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af, cirka 10 minutter.

5. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt efter hvert æg, indtil dejen er glat og ensartet.

6. Brug en ske eller sprøjt dejen ud i form som en kagemand på en bageplade med bagepapir.

7. Stil kagemanden i ovnen ved 200 grader alm. ovn (eller 180 grader varmluft) i 20-25 min. eller til dejen er blevet lysebrun. Åbn ikke ovnen undervejs, da det vil få dejen til at kollapse!
Lad vandbakkelseskagemanden køle helt af på en bagerist, når den er færdigbagt.

Servering

Bland flormelis og vand til glasur.
Pynt med glasur og giv kagemanden øjne, mund og hår med slikket.

Ingredienser

8 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Bagværk Søde sager
Del opskriften: