Kong Frederik X Fødselsdagslagkage

Sådan gør du

Vaniljecreme

Skær smørren i små tern og kom i et litermål eller anden høj og smal beholder. Bland maizena og æggeblommer med et piskeris indtil der ikke er flere klumper. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Varm sødmælk, fløde, sukker, vaniljekorn samt vaniljestang op til kogepunktet. Hæld over æggeblommerne og rør godt. Hæld tilbage i gryden og varm ved middelvarme under omrøring med piskeris indtil massen er godt tyk. Den skal lige op og boble et minuts tid. Fjern vaniljestangen. Hæld massen over smørren og blend med en stavblender indtil den har samlet sig og er blank, og lind. Sæt på køl med film over indtil den er kold.

Lagkagebunde

Pisk æg og sukker meget luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt i æggesnapsen, så du bevarer så meget luft som muligt. Smør ud i ca. 0,5 cm på en bageplade beklædt med bagepapir. Fyld hele bagepladens areal. Bag ved 220 grader i almindelig ovn i ca. 5 min. Det skal være gylden på toppen. Drys toppen med sukker, og lad bunden køle af. Vend bunden på hoved og tag bagepapiret af. Stik to bunde ud med din kagering, og skær en 7 cm x 55 cm strimmel af bunden.

Kom kageplast på indersiden af din kage ring. For kageringen med den ene lagkagebund og den aflange lagkagebund kommer du op ad siderne, inden i kageringen.

Jordbær/hyldeblomst mousse

Udblød husblassen i koldt vand. Pisk æggeblomme, æggehvide og sukker luftigt. Rens jordbærrene og blend dem indtil du ikke har flere klumper. Sigt herefter kernerne fra. Varm hyldeblomstsaft og citronsaft til kogepunktet, og tilsæt den udblødte husblas. Husk at vride den fri for vand. Pisk fløden til en let skum, den må gerne være lidt flydende. Hæld hyldeblomstblandingen og jordbærpureen i æggesnapsen. Rør indtil massen er godt blandet. Vend flødeskummen i.
Hæld herefter moussen i kageringen med lagkagebunden i. Den skal fylde ca. 1/3 af pladsen. Lad den sætte sig på køl i en times tid inden du begynder på næste step.

Mørk chokoladeganache

Hak chokoladen fint. Varm fløden op til kogepunktet og hæld ud over chokoladen. Rør med en dejskraber indtil alt chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeganachen ud over jordbærmoussen. Lad det sætte sig på køl i en halv time, inden du begynder på næste step.

Jordbær lag

Skær jordbærrene i skriver og fordel ovenpå chokoladeganachen.

Vaniljecreme

Kom fløde og den kolde vaniljecreme i en skål og pisk med en håndmixer i ca. 2 min ved høj hastighed. Fordel cremen ovenpå jordbærrene.

Samling af kagen

Kom den sidste lagkagebund ovenpå vaniljecremen og sæt på køl imens du forbereder dekorationen.

Marcipan bånd

Fjern kagering og kageplast fra kagen. Rul marcipan ud til en tykkelse af ca. 3 mm og overtræk kagen.

Royal icing

Rør sammen med et piskeris og kom på sprøjtepose.

Dekorer kagen med royal icing på siderne. Pynt topppen af kagen med kvarte jordbær og eventuelt lidt skovsyre eller små spiselige blomster.

Server og nyd!

Ingredienser

8 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Dessert Bagværk Søde sager
Del opskriften: