Citronmousse uden husblas
Sådan gør du
"Den grønne menu"
Den her "citronmousse uden husblas" opskrift er udviklet som en del af måltidskonceptet ’Den grønne menu’. Projektet er et udviklingssamarbejde mellem Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Odense Kommune, Økologisk Landsforening, Arla Pro, Dansk Vegetarisk Forening, Københavns Universitet, Danske Æg og konsulent og kok Inger Kjærgaard.
Dagen før
Bland Maizena, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde.
Bring massen i kog under piskning og lad massen koge i ca. 8-10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver en ”melet” smag til fromagen.
Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen og pisk det grundigt sammen.
Fjern fra varmen og hæld straks massen i en skål og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.
På dagen
Bland loppefrøskaller og vand og rør det godt sammen.
Lad det stå mindst 15 minutter til det er tykt.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en sej og luftig marengs.
Pisk fløde til stift flødeskum.
Rør den kolde citronmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen og vend det i marengsen.
Vend derefter flødeskum forsigtigt i.
Fordel fromagen i 10 portionsskåle eller server den i en stor serveringsskål.
Stil den på køl i mindst en time inden servering.
Pynt evt. med flødeskum og lidt knas inden servering.
Ingredienser
10 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}