Selleribøfburger med brioche og cole slaw
Sådan gør du
"Den grønne menu"
Opskriften er udviklet som en del af måltidskonceptet ’Den grønne menu’. Projektet er et udviklingssamarbejde mellem Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Odense Kommune, Økologisk Landsforening, Arla Pro, Dansk Vegetarisk Forening, Københavns Universitet, Danske Æg og konsulent og kok Inger Kjærgaard.
Bøffer
Riv knoldselleri i fine strimler på grøntsnitter. DET MÅ IKKE RIVES DAGEN FØR.
Bland selleri, hvidløg, ost, persille, rasp, æg, salt og peber, og rør det grundigt sammen på røremaskinen med en spade et minuts tid til en fars.
Lad farsen hvile ca. 30 minutter.
Varm en stor stegepande op med olie.
Form runde, flade bøffer af farsen. 80g per stk.
Vend dem i rasp, og steg dem gyldne og super sprøde i olien. Det tager ca. 10 minutter.
Saml burgeren
15g chilimayo på overbolle og 15g på underbolle.
Anret 50g coleslaw på underbollen.
Læg herpå en selleribøf.
Top op med syltede rødløg 15g
Læg overbollen øverst og læg i en burgerlomme.
Ingredienser
10 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}