Vegetarisk farsbrød
Sådan gør du
"Den grønne menu"
Opskriften er udviklet som en del af måltidskonceptet ’Den grønne menu’. Projektet er et udviklingssamarbejde mellem Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Odense Kommune, Økologisk Landsforening, Arla Pro, Dansk Vegetarisk Forening, Københavns Universitet, Danske Æg og konsulent og kok Inger Kjærgaard.
Farsbrød
Bland HUSK og vand, og lad det stå i 10 minutter.
Skær svampene i tern 1×1 cm, og steg dem på en tør pande til al væske er fordampet.
Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie.
Hak limabønnerne groft, ca. 1x1cm.
Bland limabønner, havregryn, quinoa, sennep, tamari, salt og peber.
Tilsæt det tyknede HUSK.
Tilsæt valnødder, svampe, stegte løg, salt og peber.
Rør det hele hurtigt sammen på røremaskinen med spaden, så farsen lige hænger sammen, men ikke bliver for ensartet.
Tilsæt æg, og rør et øjeblik.
Form farsen til 2 stk. farsbrød.
Bag ca. 30 minutter ved 180 grader og server med en god sovs og ribsgele.
Ingredienser
10 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}