Profiterolles med is og chokoladesauce

Sådan gør du

Vandbakkelse

1. Forvarm ovnen til 200 grader (almindelig ovn) eller 180 grader (varmluft).

2. I en gryde opvarmes vand, mælk, smør, sukker og salt. Lad det koge op, indtil smørret er smeltet.

3. Hvedemel sigtes i og røres konstant med et piskeris eller håndmikser over medium varme, indtil dejen danner en klump og slipper grydens sider.

4. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af, cirka 10 minutter.

5. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt efter hvert æg, indtil dejen er glat og ensartet.

6. Brug en sprøjtepose eller to skeer til at forme små kugler eller aflange stykker på en bageplade med bagepapir.

7. Bag vandbakkelserne i den forvarmede ovn i cirka 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og hævede. Åbn ikke ovnen undervejs, da det vil få dejen til at kollapse!
Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist, når de er færdigbagt.

Servering

Form kugler af vaniljeisen i god tid, og læg dem i fryser. Bræk chokoladen i små stykker, og smelt det i en gryde med smør og sødmælk til sauce.

Lige før servering lægges en kugle is i bunden af hver vandbakkelse, læg toppen på. Anret 3 stykker på hver tallerken, og overhæld med den varme chokoladesauce. Pynt med mynte.

Ingredienser

18 stk.

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: