Nøddetærte
Sådan gør du
Short crust
Alle ingredienserne i short crusten blandes til en homogen tærtedej, som derefter lægges på køl eller frost til den er fast. Dejen udrulles til en tykkelse på 2,5 mm og lægges I en tærteform, hvorefter den fryses igen. Når dejen er frossen, bages den af på 165 grader i 10 min. Når bunden er bagt skal den køles af.
Nøddecreme
Sukker, vand og honning koges op til en lage på 121 grader. Bland først nødder og lage sammen til en masse, tilsæt derefter de pasteuriserede æggehvider og smag det hele til med rom og salt.
Karamelliserede nødder
Kog vand og sukker op. Kom nødderne i og lad dem koge med i et par min. Sigt siruppen fra over i en anden gryde. Kog det op igen og kom nødderne i en anden gang og kog igen med i et par min. sigt nødderne fra og tør dem i ovnen på 120 grader til de er tørret.
Anretning
Fyld tærteskallen med nødecreme og smøre overfladen glat med en paletkniv. Læg et par blandede karamelliserede nødder på toppen og pynt evt. Med et par stykker rød skovsyre.
Ingredienser
0
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}