Klassiske eclairs

Sådan gør du

Vaniljecreme

I en skål pisker du æggeblommerne sammen med sukkeret. Sigt derefter mel og maizena i og pisk til en let æggesnaps.

Derefter hælder du mælken i en gryde, skraber kornene fra vaniljestængerne ud og smider dem i sammen med de hele, tomme vaniljestænger. Så opvarmer du blandingen lige indtil kogepunktet og gryden tages af varmen så snart det koger.

Fisk vaniljestængerne fra og hæld 1/3 af blandingen i æggesnapsen samtidig med at der røres. Når massen er ensartet, kan du tilsætte resten af mælkeblandingen under konstant omrøring. Derefter hælder du hele blandingen tilbage i gryden.

Stil gryden tilbage på varmen og lad den langsomt opvarme igen under konstant omrøring. Efterhånden som massen bliver varmere, skulle den begynde at blive tykkere. Lad creme koge i ca. 1-2 minutter.

Hæld så cremen i en skål og dæk den til med køkkenfilm. Sørg for at lægge filmen helt ned på cremen og op ad siderne på skålen så der ikke dannes kondens. Stil den så i køleskabet og lad den køle helt ned.

Eclairs

Hæld vandbakkelsesmixen og vandet sammen og rør med en elpisker i 3-4 minutter.

Brug en sprøjtepose eller en ske til at forme vandbakkelsesdejen til ca. 15 eclairs på en bageplade beklædt med bagepapir.

Sigt rigeligt flormelis over dine eclairs og put dem i en forvarmet ovn på 230°C. Giv den 5 minutter og skru ovnen ned på 180°C og giv dem yderligere ca.30 minutter. Når tiden er gået slukker du ovnen og lader ovnlågen stå åben i ca. 15 minutter, før du tager dem ud. På den måde forhindrer du eclairsene i at falde sammen. Lad dem så køle helt af!


Når både dine eclairs og vaniljecreme er helt nedkølet, skal du til at fylde dine eclairs.

Pisk vaniljecremen med en håndmixer til den er luftig.

Kom derefter vaniljecremen i en sprøjtepose. Sprøjt derefter cremen ind i eclairsene ved at prikke posen ind tre forskellige steder på undersiden af eclairen.

Sprøjt langsomt for at undgå at dine eclairs sprækker. Når du kan mærke, at siderne på eclairen begynder at udvide sig, er den ved at være fyldt.

Chokoladeganache

Hak den mørke chokolade fint og kom det i en skål sammen med glukosesiruppen.

Hæld derefter fløden i en lille gryde og varm det langsomt op til det simrer – endelig IKKE koge. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt så varmen fra fløden smelter chokoladen. Når ganachen er glat og ensartet er den klar.

Dyp oversiden af hver eclair i ganachen mens chokoladen er varm.

Lad dem køle ned igen til chokoladen har sat sig. Drys evt. med lidt chokoladespåner og ellers er de klar!

Ingredienser

15 stk.

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: