Klassisk kransekage med glasur
Sådan gør du
Kransekage
Skær marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål.
Tilsæt flormelis.
Hæld æggehviderne i lidt ad gangen og ælt det hele sammen til en ensartet, blød masse.
Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med en stor rund tylle, eller form dejen i hånden.
Lav små toppe, stænger eller ringe (til et klassisk kransekagetårn).
Til kransekagetårn: Lav ringe i forskellige størrelser og sørg for at samle dem i en pyramideform efter bagning.
Forvarm ovnen til 200°C (varmluft 180°C).
Læg kransekagerne på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne. Hold godt øje – de må ikke blive mørke!
Glasur
Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk, sej glasur.
Fyld glasuren i en sprøjtepose med en lille tylle eller en frysepose, hvor du klipper et lille hul.
Dekorering
Når kransekagerne er kølet helt af, dekorerer du dem med glasur i fine striber.
Saml et kransekagetårn ved at stable ringene fra den største til den mindste med glasur som "lim".
Lad glasuren sætte sig, og servér evt. kransekagen sammen med champagnen.
Ingredienser
4 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}