Isvafler med chokoladekant og vaniljeis

Sådan gør du

VANILJEIS

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk og fløde og kog op til 90 grader. Mål med et sukkertermometer.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
Fjern vaniljestangen fra gryden og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk konstant, til det er blandet godt sammen.

Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer. Kom vaniljecremen i en beholder med låg og sæt i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.

Hæld vaniljecremen i ismaskinen og kør, til isen har konsistens som en lækker tyk softice. Kom iscremen i en beholder og sæt den i fryseren i min. 2 timer inden servering.


VAFLER MED CHOKOLADEKANT

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp kanten af isvaflerne i chokoladen.
Hak nødderne groft, og pynt kanterne af isvaflerne med nødderne. Læg isvaflerne på et stykke bagepapir, til chokolden er størknet.

Tag hindbærisen ud af fryseren 10 minutter før servering. Lav kugler af isen, fyld dem i vaflerne, og servér straks.

Ingredienser

0

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Dessert Søde sager
Del opskriften: