Kikærtepandekager
Sådan gør du
"Den grønne menu"
Opskriften er udviklet som en del af måltidskonceptet ’Den grønne menu’. Projektet er et udviklingssamarbejde mellem Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Odense Kommune, Økologisk Landsforening, Arla Pro, Dansk Vegetarisk Forening, Københavns Universitet, Danske Æg og konsulent og kok Inger Kjærgaard.
Kikærtepandekager
Bland kikærtemel og durummel med salt.
Pisk kærnemælken i, så dejen bliver glat.
Tilsæt hvidløg, spidskommen og hakket krydderurt.
Pisk æggene i dejen.
Pisk olie i dejen.
Lad dejen hvile 30-60 minutter.
Pisk dejen godt igennem og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.
Opvarm en pande 20 cm diameter med en smule olie til den første pandekage.
Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.
Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.
Ingredienser
10 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}