Brioche / potatorolls
Sådan gør du
"Den grønne menu"
Opskriften er udviklet som en del af måltidskonceptet ’Den grønne menu’. Projektet er et udviklingssamarbejde mellem Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Odense Kommune, Økologisk Landsforening, Arla Pro, Dansk Vegetarisk Forening, Københavns Universitet, Danske Æg og konsulent og kok Inger Kjærgaard.
Brioche
Bland vand, æg, fløde og gær i en rørekedel.
Under omrøring tilsæt manitobamel.
Tilsæt sukker, salt og kartoffelmos.
Rør 2 minutter ved lav hastighed.
Tilsæt smør i mindre klumper, mens dejen ælter ved lav hastighed.
Kør til sidst dejen ved høj hastighed i ca. 10 minutter til den slippe skålen.
Lad dejen hæve ca. 30 minutter til dobbelt størrelse
Rul brede, flade boller af 75g og stil på smurt bageplade eller bagepapir
Lad hæve ca. 20 minutter.
Pensl eller spray bollerne med smørelsen af æggeblommer og vand.
Bag bollerne 8 minutter ved 200 grader.
Ingredienser
10 stk.
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}