
Tid: 25 min.
Lakse mimose med æble-tomatsauce
Sådan gør du
Pil æggene og del dem i blomme og hvide. Hak dem fint hver for sig. Bland dem med persille og purløg.
Skær 2 tredjedel ind fra ydersiden af laksen. Luk fisken op som en bog og tryk den flad. Tryk den ene side af fisken ned i æggeblandingen. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Dæk med alufolie og bag i ovnen ved 200 grader i 8 – 10 minutter.
Damp imens løg klare i olie på panden. Tilsæt æble- og tomatbåde, citronsaft og bouillon. Kog sagte et par minutter. Smag blandingen til med salt og fordel den ved laksen.
Ingredienser
- 4 stk. hårdkogte æg
- 2 dl hakket persille
- 2 dl hakket purløg
- 4 stk. laksesteaks uden skind
- 2 stk. hakket rødløg
- 4 spsk. olie
- 4 stk. små, røde æbler i tynde både
- 4 stk. udkernede tomater i tynde både
- 2 stk. citron (saft)
- 4 dl fiskebouillon eller vand
- Salt og peber