Farseret and med æbler og figner

Sådan gør du

Fars

Rør farsen sammen, og kom den i anden. Tiloversbleven fars steges til frikadeller. Luk med bomuldsgarn. Steg anden i ovn ved 200 grader ½ time sammen med løg og gulerod. Hæld smeltet fedt fra. Kom tomatpuré ved, og dryp med bouillon af og til, og steg videre ved 170 grader ¾-1 time.

Si skyen, kog igennem med madlavningsfløde, og jævn med meljævning. Partér anden, og anret med fars og tilbehør.

Tilbehør

Kogte aspargeskartofler. 3 udkernede, røde æbler i både ristes i 2 spsk. olie på panden, drys med 3 spsk. sukker, og lad det karamellisere let. Tilføj 4 figner i kvarte eller sjettedele, og varm igennem. Drys evt. med grønne asparges.

Udbening

Læg anden på brystet, og skær med en skarp kniv et snit gennem skind og kød hele vejen langs rygbenet. Skær kødet frit fra skroget ved at følge benene rundt til brystbenet, først på den ene side og dernæst på den anden. Fjern benene i overlårene, men lad dem blive i underlår og vinger. Hug skroget i stykker, og lav fond. Si og brug til at dryppe stegen med og til sauce.

Ingredienser

6 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Aftensmad
Del opskriften: