Risdessert og kirsebærsauce med lakrids
Sådan gør du
Kog ris og vand 15 minutter under tætsluttende låg. Tilføj mælk og vanilje, og kog videre ca. 20 minutter under hyppig omrøring til en fast, tyk grød.
Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand, rør æggesnaps af æggeblommer og sukker, og pisk fløden til skum.
Fjern vaniljestangen. Vrid husblasen op af vandet, og rør den i den varme grød. Afkøl uden at stivne, og tilsæt derpå æggesnaps og marcipan.
Vend flødeskummet i. Rør den hele mandel i. Fordel blandingen i 6-8 små forme/skåle. Stil dem tildækket i køleskabet, til den er stiv. Før serveringen vendes de ud på hver sin tallerken.
Varm kirsebærsaucen, og smag til med kirsebærvin og lakrids. Hæld lidt af den lunkne sauce ved risdesserterne, og server resten i en skål. Drys med mandelfliser, og pynt med mynte.
Ingredienser
2 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}