Luciaboller med safran

Sådan gør du

Udrør gæren med lunkent vand og safran. Tilsæt appelsinjuice, olie, æg, sukker og salt og halvdelen af melet. Slå dejen godt sammen. Ælt dejen færdig med rosiner og mere mel til en blød og smidig dej. Stil den tildækket til hævning til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Udrul 12-16 boller af dejen. Læg dem på en smurt bageplade. Dæk med plastfilm, og efterhæv ca. 20 minutter. Pensl bollerne med æg. Klip et kryds i toppen af hver. Bag i nederste tredjedel af ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter. Afkøl på bagerist.

Ingredienser

12 stk.

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Bagværk Mellemmåltid
Del opskriften: