Isbombe

Sådan gør du

Mandel-jacondebunde

1. Kør mandelmel, 90 g sukker, 85 g hvider og marcipan sammen indtil det er homogent.

2. Tilsæt lidt af gangen flormelis.

3. Tilsæt lidt af gangen blommerne.

4. Pisk nu indtil let og luftigt.

5. Sigt hvedemelet i.

6. Vend det smeltede smør i.

7. Pisk 115 g æggehvider med 210 g sukker til marengs.

8. Fold det sammen, og smør ud i en tykkelse på ca. 8 mm.

9. Bages ved 180.C i ca. 8-10 min. til let gylden.

10. Frys den og udstik rundeller på 6 cm i diameter.

Sorbet-indlæg

1. Vand, dextrose, sukker og cremodan varmes nænsomt op til 85 grader i en gryde.

2. Køles ned.

3. Blendes med hindbærsaft.

4. Køres i ismaskine.

5. Fordel massen i halvkugleforme på 5 cm i diameter, og indfrys.

Hvid chokolade parfait

1. Pisk æggeblommerne luftige.

2. Kog 120 g sukker med lidt vand til 115 grader, hæld forsigtigt over de piskede æggeblommer, mens du fortsat pisker i blommerne – pisk indtil massen er afkølet!

3. Sæt gelatinen i blød.

4. Tag en smule af din piskefløde fra, og lun din gelatine,( som du klemmer fri for vand,) sammen med fløden – det må ikke koge!

5. Pisk resten af piskefløden og 100 g sukker til let flødeskum.

6. Vend hurtigt din ”gelatine-fløde” i æggesnapsen, og derefter sammen med den smeltede chokolade.

7. Til sidst vendes fløden i.

8. Der kommes en smule parfait i halvkugleforme på 6 cm i diameter, og de frosne hindbærsorbet-indlæg kommes oveni. Der skal være parfait hele vejen rund om sorbeten.

9. Indfrys igen.

Hindbærmarengs

1. Vand og 240 g sukker koges til 121 grader.

2. Blend 60 g sukker, frugtsaft og æggehvidepulver og pisk det op, imens siruppen koger.

3. Når siruppen er 121, hældes den forsigtigt i marengsen.

4. Pisk til marengsen er ensartet, men ikke for længe, så du undgår den bliver for sej.

Samlingen af isbomberne

1. placér isen på jaconde-bundende som er udstukket, så de passer under isen

2. Sprøjt hindbærmarengs op, på isbomberne, i det ønskede mønster, enten med en glat tyl, eller med en lille ”Saint Honoré”-tyl som her.

3. Kom bomberne på frost, indtil de skal serveres.

4. Pynt evt. med friske bær og urter, eller brænd let med en lille creme brulée-brænder.

Ingredienser

20 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: