Hvis Henrik Pihl Winterø for ti år siden var blevet spurgt, om han en dag skulle bo og producere æg på Fyn, ville han med garanti have slået en stor latter op og have rystet på hovedet. Der var nemlig intet i Henriks arbejdsliv, der rimede på ægproduktion. Derfor kan Henrik heller ikke lade være med at smile ved tanken om, hvordan det endte med, at han i dag driver Aalundgaard i Aarup med skrabehøner i baghaven.
Når man kigger sig omkring i det bakkede sommerlandskab, er det ikke svært at forstå, hvorfor Henrik Pihl Winterø besluttede sig for at slå sig ned på Fyn. Langs landevejen kæmper klassiske husmandshuse med stråtage om at være de yndigste i området og den lokale bager frister med tærte med danske jordbær. Det var dog en hvid bro i haven på Aalundgaard, som skulle blive afgørende for Henriks nye karriere som ægproducent.
Henrik er vokset op på en kvæggård på Langeland og har altid arbejdet med malkekvæg, så da han i 2013 indrykkede en annonce i et brancheblad for landbruget, ledte han egentligt efter en kvægbedrift med udsigt til generationsskifte. Helge Strandgaard Hansen havde dog helt andre planer for Henrik.
Siden 1975 havde Helge ejet Aalundgaard og var i 2013 klar til at se sin ægproduktion overtaget af den nye generation. Derfor ringede Helge til Henrik og forsøgte at sælge ham ideen om at skifte malkekvæg ud med høner. Henrik var lunken ved tanken, men en dag slog Karoline et nysgerrigt smut forbi Aalundgaard. I haven var en hvid bro over Ladegårds Å, og den forelskede Karoline sig så meget i, at hun overtalte Henrik til at besøge Helge.
Af samme årsag dyrker Henrik selv en stor del af hønernes foder. Bag hovedhuset driver den bløde sommervind hen over markerne, hvor de tunge, svajende aks afslører, at der ikke er mange uger til, at høsttiden starter. Her dyrker Henrik hvede, havre og triticale (en krydsning mellem hvede og rug) til sine høner. Det betyder, at skrabehønernes foder består af 40 % hjemmedyrket, lokalt foder, som suppleres med foderblanding.