Patrick Douglas Blenner

Økologi med mere

Patrick Douglas Blenner er hverken født eller opvokset i et landbrug, men for ti år siden, på en traktor, på en kartoffelmark fandt han ud af, at han ville være landmand. I dag har han til trods for sin unge alder formået at opbygge en rentabel forretning med 42.000 høner, hvor trivsel og dyrevelfærd er i højsædet.

Fra kartofler til høner

I modsætning til flertallet af sine kolleger er Patrick Douglas Blenner ikke født og opvokset i et landbrug. Han fandt ud af, at han skulle være landmand, da han på efterskolen i 2008 var i virksomhedspraktik på et kartoffellandbrug. Her fandt han kærligheden til landbruget.


Interessen for fjerkræ

I 2014 blev han ringet op af en økologisk ægproducent, der ad omveje havde hørt, at Patrick var interesseret i fjerkræ. Den økologiske ægproducent ville gerne sælge sin ejendom til Patrick.

Til trods for sin manglende erfaring med branchen har Patrick siden overtagelsen formået at øge antallet af høner til det dobbelte og har i dag en rentabel forretning med hele 42.000 æglæggende høner på sin egen gård tæt ved Løgumkloster.

Hobby-høner i egen have

Patrick er en ambitiøs ung mand, der kæmper for det, han vil. Han har nogle rigtig gode drømme, som han går meget målbevidst efter. Med en baggrund i konventionel planteavl har han ingen tidligere erfaring med økologi- eller ægproduktion, men har hurtigt tilegnet sig en enorm viden, der afspejles i hønernes trivsel.

Han nyder at lære noget nyt og blev fanget af måden høner er på. For ham er høner interessante dyr og desuden hyggelige at se på.

Udeliv i det grønne

Patrick elsker at holde økologiske høner. Han bruger meget tid på at gå rundt ude hos hønerne, så han ved de har det godt. Flere gange dagligt tjekker han miljøet i stalden, og at hønerne har det godt og har nok vand og foder. Økologiske høner kan gå rundt frit såvel i stalden som i deres hønsegård.

Lige netop dette har stor betydning for Patrick, og han føler, at det er lidt ligesom at have hobby-høner hjemme i sin egen have.

Muslingeskaller og poppeltræer

Hønerne er godt beskæftiget med bl.a. muslingeskaller, og har flotte store poppeltræer, de kan søge i ly under. En stor del af foderet dyrker Patrick selv, blandt andet proteinafgrøder som hestebønner og forskellige kornsorter.

Han synes, det er interessant at eksperimentere med nye afgrøder, og vil med tiden gerne producere en større del selv. Gødningen fra hønerne anvendes til afgrøder.

En idérig fremtid i sigte

Han nyder at se hønerne komme ud hver dag. De flotte brune høner er meget sociale og nysgerrige, og trives med de mange besøg fra Patrick og hans medarbejdere i stalden og i det fri. De dygtige medarbejdere værdsættes højt, og er en uvurderlig hjælp i den daglige drift.

Fremtiden byder på masser af initiativer. Han mener, at man skal tænke fremad og være innovativ for at følge med tiden. På sigt vil Patrick gerne udvide med flere økologiske høner og have sit eget opdræt for at sikre den høje kvalitet igennem alle dele af forsyningskæden.