ANDELSSELSKAB FRA DAG 1

Mød vores danske ægproducenter

Siden DANÆGs stiftelse i 1895 har selskabet været ejet af sine landmænd. I dag arbejder vores knap 40 danske ægproducenter hver dag på at bringe de bedste æg til verden og hver ægproducent har en helt unik historie at fortælle. Når du lægger danske æg i indkøbskurven, støtter du vores landmænd.

AALUNDGAARD

Hvis Henrik Pihl Winterø for ti år siden var blevet spurgt, om han en dag skulle bo og producere æg på Fyn, ville han med garanti have slået en stor latter op og have rystet på hovedet. Der var nemlig intet i Henriksarbejdsliv, der rimede på ægproduktion. Derfor kan Henrik heller ikke lade være med at smile ved tanken om, at han i dag driver Aalundgaard i Aarup med 36.000 skrabehøner. 

LILLE HEJBØL

Bent Jensen i Ølgod har 115.000 skrabehøner. Bent, og hans kone Marianne, er en af de mange producenter, der har omlagt produktionen fra buræg til skrabeæg. Desuden opdrætter Bent Jensen omkring 200.000 hønniker om året.

BIRKELUND ÆG

Sammen med sin mand Christian driver Karin Petersen den biodynamiske gård Birkelund i Sønderjylland tæt ved Tønder. Gården har været drevet som biodynamisk landbrug siden 2009 og var tidligere økologisk landbrug i mange år. Karin og Christian har 12.000 biodynamiske høner. 

 

BOLDINGGAARD HØNSERI

Klaus Jørgensen har 48.000 frilandshøner på sin gård mellem Esbjerg og Holsted. Han og sin kone, Betina, har selv bygget det hele op fra bunden og nyder hønernes naturlige adfærd. De startede med en åben mark og byggede det hele op derfra. Resultatet blev Boldinggaard Hønseri, hvor Klaus foruden at holde frilandshøner dyrker markerne til hønernes foder.

BREMSMAJ
BREMSMAJ

Carsten Møller er 8. generation på gården i Aabenraa, som han overtog fra sine forældre, der fortsat hjælper til på landbruget, men lader Carsten om at drive gården, som han ønsker det. Som mange andre danske ægproducenter havde familien i sin tid burægsproduktion, men i 2011 besluttede familien at lægge om til økologi. I dag har han 15.000 økologiske høner. 

BØGBALLEGÅRD

På midtjyske Bøgballegård i Brædstrup passer 29-årige Peter Ritter 30.000 økologiske høner. I indkørslen til stalden bydes man velkommen af bistader, hvis bier skal hjælpe med at bestøve hønsegårdens frugttræer, så de bærer frugt til gavn og glæde for både høner og mennesker.

CLAUS KRAGH

I Aarup på skønne Fyn ligger Langkroggård, og her holder Claus Kragh 44.000 skrabehøner. Claus' historie med høner går helt tilbage til 2. Verdenskrig, hvor hans farfar havde 400 høner på gården. Selv er Claus også vokset op på gården, omgivet af høner og har været DANÆG andelshaver siden 1998.

ELAGERGAARD

Man kan roligt sige, at Johannes Jensen har fået æg ind med blodet. Han er vokset op på Elagergaard, og overtog driften og ægproduktionen efter sin forældre i 1988. I dag har han 95.000 skrabehøner fordelt i tre stalde.

HANNE OG BENT JEPSEN

I dag har parret Hanne og Bent Jepsen tre gårde inden for en radius på 2 kilometer med i alt 60.000 frilandshøner. Produktionsformen og hønernes mulighed for at få frisk luft under vingerne og gå frit rundt på de store arealer tiltaler parret. Høj velfærd og beskæftigelse er vigtigt for dem begge, hvorfor de dagligt strør både muslingeskaller og lucerne ud i hønsegården for at beskæftige hønerne.

INGA OG JOHAN ERICHSEN

På gården i Skærbæk, kun 30 km fra den tyske grænse, driver ægproducenterne Inga og Johan Erichsen et økologisk landbrug med 18.000 økologiske høner og deres første hold af 3.000 biodynamiske høner.

JETTE OG BENT BRETH JØRGENSEN
JETTE OG BENT BRETH JØRGENSEN

I Børkop udenfor Vejle har Jette og Bent Jørgensen 12.000 økologiske høner, hvis hønsegård ligger i en frodig frugtplantage. 

KRAGHØJGÅRD

I 2000 overtog Allan Breum Larsen 'Kraghøjgård' efter sine forældre. Foruden 15.500 æglæggende, økologiske høner har Allan økologisk kvæg, frugtplantage, bier og planteavl på 140 hektar.

NØRREÅENS ÆG

Når man har beskæftiget sig med noget i mange år, kan man godt komme til at hvile lidt på laurbærrene. Det gælder bare ikke for Lars Lunding. Selv efter mere end et kvart århundrede som ægproducent hos DANÆG, stræber Lars og hans kone Lone altid efter at udfordre branchen og prøve nye ting af. Lars har 45.000 økologiske høner på sin ejendom i Sunds. 

ORUPGAARD

I Nykøbing Falster ligger det eventyrlige Orupgaard Gods, der har eksisteret siden år 1231. Godset har gennem tiden været ejet af både handelsmænd og baroner, men i dag driver landmanden Thomas Højgaard bedriften i fjerde generation efter sin oldefar. I sommeren 2018 flyttede 30.000 økologiske høner ind på Orupgaard.

ROBERT BECK
ROBERT BECK

I smukke Augustenborg på Als holder Robert Beck 48.000 økologiske høner. På sine marker har han 13 øko-afgrøder, bl.a. maltbyg og glutenfri havre. Hønerne er dog mest interesserede i det økologiske hvede og havre, som Robert producerer - det er nemlig deres foder. 

TERKELSIG ÆG

Christian Thomsen har valgt at drive sin gård økologisk, fordi det giver velfærd og frihed for både dyr og mennesker. Christian Thomsen har gården Terkelsig Æg ved Hynding i Sønderjylland sammen med sin far. Der er tale om en økologisk gård med 24.000 høner.

TVEDEMOSE ÆG

Da Jens Christian i foråret 2018 overtog en økologisk bedrift med plantagehøner på Lolland, var han i første omgang slet ikke ude efter æggene, men istedet hønernes efterladenskaber. I det økologiske landbrug bliver klatterne fra de 25.000 økologiske høner nemlig betragtet som den ultimativt bedste gødning til Danmarks største, økologiske svampeproduktion Tvedemose, som Jens Christian ejer med sin kone Kirsten.

SUSVIND ÆG
SUSVIND ÆG

Anders Karl Schmidt har været ægproducent i mere end tre årtier og i dag har han 16.000 høner. 

AGERBÆK HØNSERI
AGERBÆK HØNSERI

Hos Agerbæk Hønseri holder Knud Erik Sørensen 60.000 skrabehøner. 

ALEXANDER SCHLIEMANN
ALEXANDER SCHLIEMANN

Som kun 27-årig købte Alexander Wibholm Schliemann for tre år siden gården i vestjyske Bøvlingbjerg, hvor han har 24.000 skrabehøner i to stalde. 

BRITTA LASSE CHRISTENSEN
BRITTA LASSE CHRISTENSEN

Britta Lasse Christensen er en af de producenter, hvis høner lægger vores økologiske, plantageæg. Hos Britta boltrer hønerne sig i skønne frugtplantager. Hun har to flokke med 12.000 øko høner. 

ELVIGGÅRDS HØNSERI
ELVIGGÅRDS HØNSERI

Hos Elviggårds Hønseri holder Peter Møller Jensen 80.000 skrabehøner. 

EMIL JENSEN
EMIL JENSEN

Emil Jensen er en af vores unge landmænd. Men trods sin unge alder har Emil mange års erfaring med at passe høner hos sin far og farfar. I 2018 satte Emil sit første hold med 40.000 skrabehøner ind i et nybygget hønsehus. 

 FALKENBERG ÆG
FALKENBERG ÆG

Jens Skovgaard valgte skrabehøner, da han startede som ægproducent i 1999. Fordi han kan lide, at de har frihed til at gå rundt og til at flyve op på siddepindene. I Hedensted ved Vejle holder Jens 65.000 skrabehøner i to stalde. 

JANNICK RATZER PETERSEN
JANNICK RATZER PETERSEN

I Bolderslev i Sønderjylland holder Jannick Ratzer Petersen 18.000 økologiske høner. 

JØRGEN SKOV CHRISTENSEN
JØRGEN SKOV CHRISTENSEN

I Vamdrup syd for Kolding har Jørgen Skov Christensen en gård med 21.000 skrabehøner. 

LARS HANSEN
LARS HANSEN

På Lolland har Lars Hansen 45.000 skrabehøner. 

MIKAEL MOESGAARD
MIKAEL MOESGAARD

Ved Glumsø på Sjælland holder Mikael Moesgaard 49.000 skrabehøner. 

MOSEFRYD HØNSERI
MOSEFRYD HØNSERI

Ikke langt fra Vesterhavet i Bramming holder Mosefryd Hønseri 60.000 skrabehøner og 50.000 frilandshøner.  

NØRBYGAARD ØKOLOGI I/S
NØRBYGAARD ØKOLOGI I/S

Hos Nørbygaard har de 18.000 økologiske høner. 

OLE TH. BRUHN
OLE TH. BRUHN

I Fredericia holder Ole Bruhn 80.000 skrabehøner.  

TRIOVA/GLEN NIELSEN
TRIOVA/GLEN NIELSEN

Tidligere havde Glen Nielsen burhøner, men han har lagt gården i Herlufmagle på Sjælland om til produktion af skrabeæg. I hver af de tre stalde har Glen cirka 25.000 skrabehøner, der går frit omkring og sandbader. Han har også en stald med 25.000 frilandshøner. Glen er tydeligt stolt af sine høner og deres trivsel.

VEJRUP HØNSERI
VEJRUP HØNSERI

Hos Vejrup Hønseri holder Hans Jakob Sørensen 37.000 frilandshøner.