Pocheret æg med svampe
Sådan gør du
Først gør du svampene klar. Skær dem i store stykker - lad eventuelt være med at skære kantarellerne.
Hak dernæst timian, løg, hvidløg og persille.
Så skal svampene på panden. Sørg for, at panden er rigtig varm, inden du begynder at stege svampene. Hæld lidt smagsneutralt olie på panden og smid svampene på. Du vil gerne have væsken stegt ud af svampene, så giv dem lidt salt, mens de steger. Lad dem være på panden, indtil de er godt stegte. Når svampene har fået en god stegeskorpe, tilføjer du smør, timian, hvidløg og skalotteløg. Rør det hele godt sammen og tilsæt så fløde. Lad det så stå og koge ind. Så skal du i gang med det pocherede æg.
Sæt vand over i en gryde. Når det spilkoger, slukker du for vandet og tilsætter hvidvinseddike og salt. Slå ægget ud i en skål, så du har styr på det.
Så rører du i vandet med et piskeris, så du får en "tornado"-effekt. Nu skal ægget hældes direkte ned i midten af "tornadoen" - så skal det gerne samle sig i midten af gryden. Ægget skal have 4-6 min. alt afhængig af størrelse.
Mens ægget bliver færdigt, vender du persillen ned i svampesaucen. Så skal der bare anrettes: Hæld svampene i en dyb tallerken og placér det pocherede æg ovenpå.
Ingredienser
2 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}