Chokolademuffins med figner

Sådan gør du

Start med at forvarme ovnen til 180 grader og beklæd en muffinform med papirforme. I en stor skål sigtes hvedemel, sukker, kakao, bagepulver, natron og salt sammen, så alle de tørre ingredienser er godt blandet. I en anden skål piskes æggene sammen med mælk, olie og vaniljeekstrakt, indtil blandingen er ensartet.
Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser og rør dem sammen, indtil dejen er jævn og glat. Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen, mens du fortsætter med at røre. Dejen vil være ret tynd, men det er helt normalt.
Fordel dejen i de forberedte papirforme, fyld hver form ca. 2/3 op. Placer en kvart frisk figen på toppen af hver muffin og tryk den let ned i dejen.
Bag muffinsene i den forvarmede ovn i ca. 18-20 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten af en muffin kommer ud ren. Lad muffinsene køle af i formen i ca. 5 minutter, før du forsigtigt fjerner dem og lader dem køle helt af på en bagerist.
Server chokolademuffinsene med figner ved stuetemperatur, og nyd dem som en lækker dessert eller en sød snack.

Ingredienser

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Bagværk Dessert Kage Søde sager
Del opskriften: