Citrontærte

Sådan gør du

1 citron i meget tynde skiver kogt med 1 dl sukker og 2 spsk vand lidt mynteblade, flødeskum.

Tænd for ovnen på 200 grader og sæt en bageplade ind på nederste rille i god tid. Kom dejen i smurt tærteform med løs bund. Rul overskydende dej af med kagerullen.

Pisk æg og sukker lyst og cremet, ca. 3 minutter. Pisk smeltet smør, maizenamel, citronskal og -saft i. Kom fyldet på tærtebunden. Skru ovnen ned til 175 grader og bag tærten ca. 40 minutter. Pas på overfladen, der let bliver for brun. Stik evt. en bageplade ind over tærten. Lad den bage yderligere ca. 10 minutter ved eftervarmen. Tjek at fyldet er bagt.

Fjern den løse metalkant fra formen, når tærten er let afkølet. Flyt tærten over på et fad. Pynt med citronskiver og mynte.

Ingredienser

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: