Fastelavnsboller

Sådan gør du

1. Forvarm ovnen til 200 grader (almindelig ovn) eller 180 grader (varmluft).

2. I en gryde opvarmes vand, mælk, smør, sukker og salt. Lad det koge op, indtil smørret er smeltet.

3. Hvedemel sigtes i og røres konstant med et piskeris eller håndmikser over medium varme, indtil dejen danner en klump og slipper grydens sider.

4. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af, cirka 10 minutter.

5. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt efter hvert æg, indtil dejen er glat og ensartet.

6. Brug en sprøjtepose eller to skeer til at forme små kugler eller aflange stykker på en bageplade med bagepapir.

7. Bag vandbakkelserne i den forvarmede ovn i cirka 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og hævede. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist, når de er færdigbagt.

Når de er helt afkølede, kan du skære dem over og fylde dem med ønsket fyld, som pisket flødeskum, vaniljecreme eller friske bær.

Drys evt. flormelis på toppen.

Ingredienser

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager Bagværk Dessert Kage
Del opskriften: