OMTANKE

Omhu fra gård til bord

Det handler om meget mere end æg hos os. Vi kalder det for æg med omtanke. For vi har også fuld fokus på høj dyrevelfærd, dansk kvalitet og ansvar fra gård til bord - hver dag. Vi tager ansvar over for vores omgivelser, over for miljøet og over for vores medmennesker. Vi tror på, at vi gennem store og små initiativer i hverdan kan være med til at gøre en forskel. Det genspejles i vores arbejde med Environment Social Governance (ESG), der omfatter alt lige fra vores påvirkning af klimaet, over vores medarbejderes trivsel til dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

SOCIAL RESPONSIBILITY
SOCIAL RESPONSIBILITY

Vi bestræber os hver eneste dag på at være en god og sikker arbejdsplads for alle vores ansatte. For os er Social Responsibility et udtryk for engagement og respekt for det samfund, som vi er en aktiv del af. Som del af Danæg Group har vi forpligtet os til Science Based Target initiatives (SBTi).  

DANSK PRODUKTION
DANSK PRODUKTION

Vi har i mere end 130 år leveret danske æg af højeste kvalitet til vores kunder. Når du køber skal-æg fra Danæg med Danske Æg logoet på bakken, er du garanteret dansk oprindelse. Vi er delvist ejet af vores egne ægproducenter og arbejder tæt sammen med dem for at opnå den optimale produktion og for at sikre høj dyrevelfærd.

DYREVELFÆRD
DYREVELFÆRD

Vi ønsker at forme fremtidens ægproduktion med øje for høj kvalitet og dyrevelfærd. Et uafhængigt, rådgivende udvalg vejleder os i, hvordan vi kan sikre høj dyrevelfærd i alle produktionsformer.  Samarbejdet med vores Advisory Board har blandt andet ført til, at vi har indført krav om grøn beplantning i hønsegårdene for frilandshøner og økologiske høner. 

DANÆG ADVISORY BOARD
DANÆG ADVISORY BOARD
  • Peter Sandøe – Professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet.   
  • Jesper Bo Jensen – Fremtidsforsker og direktør for Centre for Future Studies.   
  • Jens Peter Christensen – Professor MSO ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet, sektionen for veterinær klinisk mikrobiologi.   
I GODT SELSKAB OMKRING MADGLÆDEN
I GODT SELSKAB OMKRING MADGLÆDEN

Hos Danæg er vi i godt selskab. Ude hos landmanden såvel som hjemme i køkkenet. Vi er også i godt selskab med forskellige ildsjæle og initiativer, der alle sammen på hver deres måde støtter op om madglæden. Vi sponsorerer nemlig alt fra madskoler for børn til gastronomi for landets bedste kokke, fordi vi mener, at madlavning skaber grundlag for mange gode ting. Fra forkærligheden for gode, danske råvarer til fællesskabet omkring middagsbordet. Mad samler os og giver et smil på læben – det støtter vi aktivt op om.

DANMARK MOD MADSPILD
DANMARK MOD MADSPILD

Æg er en gave til dit køleskab. Med æg kan du skabe mad til alle slags måltider – lige fra morgenmad, over frokost til aftensmad og dessert. Til hverdag og til fest. Æg har en helt naturlig samlende egenskab. Den er den afgørende ingrediens i at forene alle dine rester fra køleskabet til en lækker ret. Derfor er vi naturligvis partner i ”Danmark mod madspild”.  

WHISTLEBLOWING ORDNING
WHISTLEBLOWING ORDNING

Vores virksomhed bestræber sig på at opretholde et gennemsigtigt forretningsklima og en høj forretningsetik. Vi værdsætter sikkerheden af og respekten for alle, der berøres af vores virksomhed. Du har en afgørende rolle i vores succes. Vores whistleblower ordning er et tidligt advarselssystem til at begrænse risici. Det er et vigtigt værktøj til at støtte høj forretningsetik og opretholde kundernes og offentlighedens tillid til os.