I et innovativt partnerskab med Nordisk Tang har vi udviklet tre økologiske mayonnaiser med smagsgivende tang høstet ved de danske og norske kyster. Tang er rig på naturlige salte, hvilket giver smag og friskhed samt masser af umami til mayonnaiserne. De tre mayonnaiser er selvfølgelig rørt med ekstra mange æggeblommer.
En typisk mayonnaise indeholder 4-9 % æggeblomme, men hos DANÆG tror vi på, at en rigtig mayonnaise har ekstra mange æggeblommer. Derfor har vi lavet vores mayonnaiser med hele 18 % æggeblomme.
De mange æggeblommer giver mayonnaiserne en fyldig konsistens, som afstemmes perfekt af umamismagen fra den salte tang.
Vores klassiske mayonnaise er rørt med en knivspids gourmet tangsennep fra Nordisk Tang. Sennepen er økologisk dyrket på øen Endelave og tilsat sukkertang, som har en flot ravgylden farve og en sød smag.
Med sin umami-smag virker sukkertangen som smagsforstærker, der giver friskhed til den fyldige mayonnaise.
I tidevandszonen, hvor højvande to gange i døgnet oversvømmer de glatte sten, gror den unikke tang-trøffel. Når trøffeltang tørres, har den en ekstraordinær smag og duft, som minder om den eksklusive trøffelsvamp. Trøffeltangens intense smag kommer til sin ret i kombination med vores fede mayonnaise lavet på økologiske æg.
Vores chili/hvidløgsmayo er lavet på en basis af vores klassiske mayonnaise med tangsennep. For at give mayonnaisen et ekstra pift har vi tilsat hvidløg og søde chiliflager.
Mayonnaisen er perfekt som dip til ovnbagte, søde kartofler eller som dressing i sandwiches. Den kan eventuelt røres op med lidt vand inden servering.