Vi tager forskud på sommeren

Hjemmelavet is og guf

Det flotte, solrige forårsvejr har fået os til at hungre efter én ting: is med guf. Der er bare ikke noget som at vælge mellem de lækre isvarianter bag disken hos isbutikken - og så toppe det af med en luftig guf. Men vidste du, at du nemt kan lave hjemmelavet is og guf med lige præcis den smag, som du elsker mest? Lad os vise dig hvordan her. 

Fra flydende til luftigt skum

Når æggehvider bliver pisket

Det er en ret magisk at se, hvordan den flydende æggehvide kan blive til luftigt skum, når den piskes. Faktisk kan en æggehvide forøge sin størrelse 8 gange, når den piskes. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvordan man pisker.

Hvis du pisker for længe eller for hårdt, kan du opleve, at skummet falder sammen - det samme sker, hvis du hælder alt sukkeret i på én gang. Pisk derfor æggehviden langsomt og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. 

Opskriften

Sådan laver du hjemmelavet is

Du skal bruge:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 90 g. sukker
  • ½ liter piskefløde (38%)
  • Vanilje, chokolade (200 g.), frosne bær (400 g.) eller andre smagsgivere.
Opskriften

Sådan laver du hjemmelavet guf

Du skal bruge:

  • 100 g. pasteuriserede æggehvider
  • 250 g. sukker
  • 1 dl. vand
  • 4-5 spsk. jordbærmarmelade (eller andre marmelader, vaniljesukker, aromaer osv.)