Varme hveder
Sådan gør du
Lun mælken op til ca. 35 grader og rør forsigtigt gær, sukker og æg i.
I en separat skål sigtes melet og derefter tilsættes salt, kardemomme og det stuetempereret smør. Nu skal mælkeblandingen og melblandingen blandes sammen til en smidig og blød dej.
Nu stilles dejen til hævning i én time – du kan også lade den hæve i køleskabet natten over, men så bruges kun halvdelen af gæret.
Drys bordet med lidt mel og ælt dejen godt igennem. Derefter deles dejen i ca.16 boller som lægges tæt (uden at røre hinanden) på en bradepande. Læg et rent viskestykke over og lad dem hæve yderligere én time.
Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Nu skal de bages i en forvarmet ovn (180 grader varmluft) i 15 minutter.
Nydes lune. Evt. skær dem midt over og rist dem lidt – og så nyd dem med koldt smør. Så er de bare ekstra lækre!
Ingredienser
16 stk.
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}