Æg Benedict

Sådan gør du

Porcheret æg

Kog ca. 1 liter vand op i en gryden, tilsæt 1 spsk salt og hvidvinseddiken.

Slå æggene ud i hver sin kop.

Pisk rundt i det kogende vand med et piskeris, så der kommer en hvirvel. Tilsæt æggene imens vandet hvirvler rund og juster varmen, så det er lige under kogepunktet.

Efter 3 min fiskes æggene op og eventuelle strimler af æggehvide skæres af.

Bacon og brød

Steg baconskiverne og derefter brødet gyldent på en god stegepande.

Hollandaise

Pisk æggeblommer, salt og hvidvinseddike sammen i en gryde over svag varme til det begynder at tykne.

Smelt samtidig smørret og hæld det forsigtigt over i en kande uden at få vallen med der ligger i bunden af gryden. Smørret skal være ca. 50 grader varmt, når det piskes ned i æggeblandingen lidt ad gangen.

Smag hollandaisen til med salt, peber, citronsaft og lidt tabasco.

Servering

Anret det smørristede brød med en skive stegt bacon og top med et pocheret æg krydret med salt og sort peber.

Overhæld retten med et par skefulde hollandaise og pynt evt. lidt bredbladet persille på toppen.

Ingredienser

2 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Brunch Frokost
Del opskriften: