Småt, men godt med æg
Sådan gør du
Aubergine-toast med spejlæg
Smør ristet brød med et tykt lag hakkede tomater. Krydr med salt, peber og knust hvidløg. Kom smuldret fetaost på. Dæk med skiver af oliesauterede auberginer. Lav et eller to spejlæg og læg på. Pynt med brøndkarse.
Kokotte med rejer i røræg
Lav røræg af æg, mælk og hakkede rejer, chili-limekrydderi, salt og peber. Fordel straks den bløde røræg i kokotter. Top med rejer blandet med fintsnittet purløg. Drys med lidt rosa peber og læg en citronbåd ved hver.
Kokotte med tomat, forårsløg og æg
Damp snittede forårsløg, hakket hvidløg og basilikumblade i olie uden at brune. Tilsæt hakkede tomater, hold lidt af væden tilbage. Kog 10 minutter. Tilsæt reven parmesan og fordel i kokotter. Lav en fordybning i hver portion og slå forsigtigt et æg ud heri. Stil formene i ovnen ved 180 grader til æggehviden er stivnet 10 – 15 minutter.
Kokotte med courgette, champignon og æg
Sauter courgette i mindre stykker med champignoner i skiver i olie. Krydr med karry, salt og peber. Fordel i kokotter. Lav en fordybning i hver portion og slå forsigtigt et æg ud heri. Stil formene i ovnen ved 180 grader til æggehviden er stivnet 10 – 15 minutter.
Kokotte med rød peber, ramsløg, skinke og æg
Sauter rød peberfrugt i tern og hakket rødløg i olie med lidt ramsløg. Tilsæt tørrede tranebær og røget skinke i tern. Krydr med paprika, salt og peber. Fordel i kokotter. Lav en fordybning i hver portion og slå forsigtigt et æg ud heri. Stil formene i ovnen ved 180 grader til æggehviden er stivnet 10 – 15 minutter.
Ingredienser
2 Personer
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
{{ ingredientGroup.GroupName }}
- {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}