Lemoncurd

Sådan gør du

Hæld æg i en skål og riv skallen fra fire citroner i. Husk kun at rive skallen i så du ikke får det hvide med.

Så skal du bruge saften fra de fire citroner plus to mere (seks i alt). Pres saften gennem en sigte, så der ikke kommer kød eller kerner med.

Tilsæt flormelis, og varm det hele op under konstant omrøring med en dejskraber. Det er vigtigt, at du begynder med en kold gryde og varmer langsomt op til medium varme. Brug dejskraberen til hele tiden at sikre, at ægget ikke sætter sig i bunden af gryden.

Det tager ca. 5-10 min., og så skal massen gerne være tyknet. Fjern den så fra varmen og tilsæt omgående smør.

Når smørret er rørt ud, sættes lemoncurden på glas, hvor den kan holde sig mindst to uger.

Ingredienser

2 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Brunch Morgenmad
Del opskriften: