De officielle kostråd anbefaler, at vi skærer ned på antal dage med kød på tallerkenen. Også klimaet nyder godt af kødfrie dage. Med æg får du et animalsk proteintilskud, som samtidig efterlader et af de laveste klimaaftryk.
Kødfrie dage og et klima under pres. Der er mange årsager til at springe kølemonteren med kød over et par gange om ugen. Men drømmer du stadig om et måltid med et højt indhold af proteiner, kan du vælge æg fra køleskabet.
Et æg efterlader nemlig et af de laveste klimaaftryk af alle animalske produkter, og samtidig sikrer du et mættende måltid på tallerkenen.
Vi står sammen med brancheforeningen Danske Æg om at slå et slag for æggets fine kvaliteter – ikke mindst i forhold til klimaet.
Og så har ægget den ekstra fordel, at den binder alle dine rester i køleskabet fornemt sammen, så du kan mindske madspild.
Savner du inspiration til din morgenmad, frokost, aftensmad eller måske desserten, så tilbyder vi dig et rigt udvalg af inspirerende retter, du kan give dig i kast med, hos Danske ÆG.
Her kan du også finde flere svar på spørgsmål om æg, klima og klimaaftryk.
Du kan samtidig finde inspiration på vores egen side.
God fornøjelse – og appetit!